| Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! | |
|
+40dawiddav kroni BambusKLB stachon88 fajfer Hornet_7 peli77 apri cort Marom Lukasz-odkrywca01 gregotsw hodowca mareczek HOLSON Pasta872 gumis 102 miro1983 Krzysiek86 grindz0ne krzysiek1987 szyszunia firafix mulojad2 jonioslaw Mateusz89 krzysiekh demondemon marek_z_81 Corvus Albus Zuzanna Topielec Adamtere dzidziol0 MrKobusek Tinker bell w-2 knudson akwarysta77 mgrinch FanMalTanWi 44 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
FanMalTanWi
Liczba postów : 59 Dołączył : 06/05/2012 Skąd : Opole
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 04 Sty 2013, 21:51 | |
| - krzysiekh napisał:
- Hej, masz już te razborki briggitae? Bo 11 będę w Opolu, to bym zabrał jakiś styrobox do transportu.
Postaram się zamówić , zobaczymy może zdążę przed Twoim przyjazdem :-) | |
|
| |
krzysiekh
Liczba postów : 25 Dołączył : 19/08/2012 Skąd : Olesno
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 04 Sty 2013, 22:24 | |
| No to ekstra, cenowo się może orientujesz po ile będą? w pleco.eu mają po 1,8 w hurcie | |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 05 Sty 2013, 18:01 | |
| - krzysiekh napisał:
- No to ekstra, cenowo się może orientujesz po ile będą? w pleco.eu mają po 1,8 w hurcie
Nie znam szczegółów , jak coś sie dowiem ,to dam znać. Przejdź na wiad. prywatna. | |
|
| |
HOLSON
Liczba postów : 114 Dołączył : 07/03/2012 Skąd : Kluczbork
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Nie 06 Sty 2013, 13:08 | |
| Temat się rozwinął, opinie już są trzeba jechać zobaczyć i coś kupić żeby knudson miał zoologa pod blokiem | |
|
| |
knudson
Liczba postów : 368 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Nie 06 Sty 2013, 21:46 | |
| Kurczę, podoba mi się Twoja motywacja ;-p | |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Wto 08 Sty 2013, 18:52 | |
| - FanMalTanWi napisał:
- krzysiekh napisał:
- No to ekstra, cenowo się może orientujesz po ile będą? w pleco.eu mają po 1,8 w hurcie
Nie znam szczegółów , jak coś sie dowiem ,to dam znać. Przejdź na wiad. prywatna. Hje, Briggitae Nniema narazie , beda Rasbora Espei po ok 5,5 zl/szt detal. | |
|
| |
miro1983
Liczba postów : 56 Dołączył : 23/02/2012 Skąd : Gogolin
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sro 09 Sty 2013, 06:44 | |
| a gurami mozaikowe będą kiedyś dostępne? Najlepiej takie,żeby szło już płeć odróżnić i jeżeli jest to możliwe to z mieczykami koi | |
|
| |
FanMalTanWi
| |
| |
miro1983
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Czw 10 Sty 2013, 15:13 | |
| ale jest napewno odmiana mozaikowa? | |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Czw 10 Sty 2013, 20:33 | |
| - miro1983 napisał:
- ale jest napewno odmiana mozaikowa?
Proponuje przyjechać i samemu sprawdzić , może się już nie znam.... | |
|
| |
miro1983
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 05:54 | |
| to SUPER!!! przyjadę w poniedziałek po koi i po mozaikę | |
|
| |
mareczek
Liczba postów : 3 Dołączył : 11/01/2013
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 20:51 | |
| Witka, masz może na sprzedaż rybki takie jak; i jakie ceny krewetka amano red cherry, filtrujaca bojownika samice kosiarki i jakieś raki
| |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 20:53 | |
| - mareczek napisał:
- Witka, masz może na sprzedaż rybki takie jak; i jakie ceny
krewetka amano red cherry, filtrujaca bojownika samice kosiarki i jakieś raki
Kosiarki i raki jakies sa , reszta w przyszlym tygodniu. | |
|
| |
mareczek
Liczba postów : 3 Dołączył : 11/01/2013
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 20:55 | |
| a wiesz może jakie będą ceny i kiedy mniej wiecej bo planuje wyjazd do opola
| |
|
| |
HOLSON
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 22:29 | |
| Jadę jutro wysłać i odbierać ryby na Opolskie Pkp także wjadę do tego sklepu i zdam relację | |
|
| |
Mateusz89
Liczba postów : 731 Dołączył : 12/01/2012 Skąd : Gogolin
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Pią 11 Sty 2013, 22:30 | |
| - mareczek napisał:
- a wiesz może jakie będą ceny i kiedy mniej wiecej bo planuje wyjazd do opola
W pierwszym poście masz numer telefonu. | |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 12 Sty 2013, 08:55 | |
| [quote="mareczek"]a wiesz może jakie będą ceny i kiedy mniej wiecej bo planuje wyjazd do opola
Cen niestety nawet nie staram sie zapamiętać , bo szybko bym zwariował - ryby będą dziś po 14- 14.30. z nowej dostawy. | |
|
| |
HOLSON
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 12 Sty 2013, 13:41 | |
| Witam Powiem tak: Jestem pod wielkim wrażeniem! Widać, że właściciel ma pojecie o tym co robi... W końcu sklep akwarystyczny (nie zoologiczny nie gołębiarski), z prawdziwego zdarzenia. Od lat jestem hodowcą pielęgnic dla mnie nie było specjalnego wyboru z Pielęgnic: czerwieniaki, skośnopręgie, pawiookie, meeki no i perłowe to akurat fajny rarytasik tyle, ze akurat perłowe mam :DTakże raczej ogólnodostępne pielęgnice, więc bez szału. Natomiast jeżeli chodzi o malawi i tanganikę to wybór jest niesamowity. Gdybym był posiadaczem jednego z tych biotopów nie wychodził bym z tego sklepu. Poza tym wielki wybór bardziej popularnych rybek typu brzanki, neony, molinezje itd + spory zasób denniaków, bocji, ciernioczków, kirysów itp. Większość ryb jest przyzwoitych rozmiarów i nic nie trzeba z lubą w akwariach szukać. Sklep oferuje również duży wybór roślin, wszystko mega zielone i w świetnej kondycji, duży wybór korzeni, i pokarmów również dla dużych pielęgnic (co mnie interesuje) o co w większości sklepów zoologicznych w Opolskim nie jest tak łatwo. Również pozytywnie zaskoczył mnie asortyment części zamiennych do Eheim-a co bardzo cieszy bo bazuje właśnie na sprzęcie tej niemieckiej firmy, poza tym JBL. Knudson zrobiłem zakupki więc wisisz mi piwo ,że ci utrzymałem sklep na osiedlu Ale na poważnie sklep pierwsza klasa !!! Powiem szczerze brakowało takiego sklepu w regionie. Ten zoolog będzie dla mnie czerwonym punktem przy okazji każdego wyjazdu do Opola. Zadowolony:) | |
|
| |
HOLSON
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 12 Sty 2013, 14:04 | |
| Jedno do czego mogę się "przyczepić" to mało pielęgnic (poza tanganiką i malawi) No i wspólne akwa dla czerwieniaków i meek. Meeki są skatowane... Poza tym ekstraklasa | |
|
| |
knudson
Liczba postów : 368 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 12 Sty 2013, 15:32 | |
| No fajnie by było miec drugi taki sklep w Opolu z, powiedzmy, Ameryką Południową i Centralną...Jak wiadomo świadomość akwarystyczna w narodzie zbyt wysoka nie jest, oględnie mówiąc, a sklep trzeba utrzymać. Gdyby było inaczej to pewnie w akwariach sklepowych pływałoby więcej ciekawszych gatunków. Jak wiesz z dyskusji na innym forum posiadacze pielęgnic, nierzadko bardzo pięknych i rzadkich, mają kłopoty z sprzedaniem czy nawet oddaniem narybku. Długi temat...i offtopic.
Nie widziałem nowej dostawy, bo byłem w sklepie około południa, ale wpadły mi dziś w oko piękne kiryski, umknęła mi nazwa ale chyba arcuatus.
| |
|
| |
HOLSON
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 12 Sty 2013, 18:18 | |
| No tak zgadza się pielęgnice są problematyczne dla sprzedawców w sklepach ponieważ w większości przypadków trzeba je trzymać osobno a to wymaga większej ilości zbiorników. | |
|
| |
HOLSON
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sro 16 Sty 2013, 17:38 | |
| Witam będąc w sklepie ostatni nie zwróciłem uwagi czy są leki od SERA? | |
|
| |
hodowca
Liczba postów : 112 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Czw 17 Sty 2013, 19:12 | |
| Witam Powiem tak: Jestem pod wielkim wrażeniem! Widać, że właściciel ma pojecie o tym co robi , jest bardzo duży wybór ryb i pięknych roślin. Można kupić tam naprawdę ładne korzenie japońskie jak i inne produkty znanych firm. W końcu pierwszy sklep na opolszczyźnie z profesjonalnym podejściem i z fachowa obsługa. Kibicuje właścicielowi!!! | |
|
| |
gregotsw
Liczba postów : 48 Dołączył : 17/01/2013 Skąd : Opole
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 19 Sty 2013, 10:50 | |
| FanMalTanWi - czy masz w swoim sklepie jakieś roślinki na pierwszy plan, warunek aby raczej były niskie. W oko wpadła mi Glossostigma, masz może ją w ofercie? Jak nie to zaproponuj może coś? | |
|
| |
FanMalTanWi
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! Sob 19 Sty 2013, 18:29 | |
| - gregotsw napisał:
- FanMalTanWi - czy masz w swoim sklepie jakieś roślinki na pierwszy plan, warunek aby raczej były niskie. W oko wpadła mi Glossostigma, masz może ją w ofercie? Jak nie to zaproponuj może coś?
Mam coś na pierwszy plan , zapraszam na sklep. Nie pisze nazw bo za dlugie po łacinie... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! | |
| |
|
| |
| Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu ! | |
|