Akwarystyczne Opole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum zrzeszające posiadaczy akwariów z nieco zaniedbanego pod względem tego hobby województwa opolskiego. Czas to zmienić!

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

Gdzie w Opolu nabijają butle co2

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
gettinhigh

Liczba postów : 90

Gdzie w Opolu nabijają butle co2 Empty
PisanieTemat: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 EmptyPon 03 Gru 2012, 23:40

Mam pytanie gdzie w Opolu można nabić butlę Co2? Najbardziej by mi zależało na miejscu w którym nabijają od reki a nie punkt nabijania butli w którym się daje na wymianę bo nie ukrywam swoją nowiutką butlą z legalizacją do 2021r. szkoda się rozstawać.
Powrót do góry Go down
Kefas

Liczba postów : 21

PisanieTemat: Re: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 EmptySro 20 Lis 2013, 10:17

Czy od roku się coś zmieniło w zakresie nabijania Co2 w Opolu.
Powrót do góry Go down
Mateusz89

Mateusz89

Male Liczba postów : 731

PisanieTemat: Re: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 EmptySro 20 Lis 2013, 12:37

Nie orientuję się jak jest w Opolu, ale u siebie w Gogolinie mam opcję nabicia własnej butli lub wymiany. Jeżeli mam ładną nową butlę to ją nabijam, te bardziej zniszczone wymieniam.
Zwykle to trwa dłużej niż od ręki, od ręki Pan nie jest w stanie w pełni jej nabić. Zwykle wchodzi około połowy, później chłodzenie i dobijanie.
Generalnie radzę szukać w serwisach gaśnic. Duże firmy zajmujące się gazami często mają dodatkowe wymagania, czasem chcą nabijać tylko własne butle.
Osobiście biorę zawsze spożywczy CO2, jest czystszy i praktycznie w pełni się rozpuszcza.
Pozdrawiam
Powrót do góry Go down
Tinker bell

Tinker bell

Male Liczba postów : 188

PisanieTemat: Re: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 EmptyCzw 21 Lis 2013, 09:40

z tego co słyszałem to przy bazie PKS-u (tj. chyba ul. Radziewiczówny) można nabić butle. Czy robi to na miejscu i od ręki tego nie wiem.
Ja jednak wole wymieniać (ładna czy nie), zawsze mam butle z legalizacja i sprawdzoną, w razie "W" zawsze można wymienić. Raz już miałem sytuację z nieszczelnym zaworem, paragon reklamacja i po problemie. W przypadku nabijania, każda usterka to już koszty.
Powrót do góry Go down
Maniek

Male Liczba postów : 59

PisanieTemat: Re: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 EmptySro 29 Sty 2014, 20:03

Witam

Jeżeli kogoś interesuje jeszcze temat to ja nabijam w:
AGA-GAZ s.c. B.G.Długosz, 45-130 Opole, ul. Kępska 10A,tel.77 456 87 85 kom. 603 569 768, e-mail: biuro@agagaz.pl, www.agagaz.pl. Wymiana butli 1,5 kg w cenie 15 zł. Jeżeli butla nie jest zalegalizowana to opłata wynosi 35 zł za legalizację. Później wymienia się butle tylko na legalizowane.

Jeśli chodzi o punkt na ul. Radziewiczówny to zabierali butle do nabicia. Czy jeszcze istnieje to nie wiem.

Pozdrawiam
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Gdzie w Opolu nabijają butle co2   Gdzie w Opolu nabijają butle co2 Empty

Powrót do góry Go down

Gdzie w Opolu nabijają butle co2
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Butle do CO2
» Mieszkanie w Opolu sprzedam
» Powstaje nowy sklep w Opolu.
» Nowo otwarty salon Akwarystyczny w Opolu !
» Nowa "odsłona" Salonu Akwarystycznego AQ w Opolu na ul Pużaka !!!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Akwarystyczne Opole :: Pozaakwarystycznie-
Skocz do: