Witam Tym o to filmem który świetnie przedstawia zborniki naturalne zakładane przez pana Amano, zachęcam do zaczęcia prac nad zbiornikami roślinnymi Większość ludzi jak słyszy kawarium roślinne to mysli sobie że któś trzyma tylko rośliny w akwarium i jest happy a jednek to coś piękniejszego. Na takie zbiorniki się można wpatrywać godzinami bo mają one swój urok. W akwariach roślinnych też trzyma sie ryby ale take ryby aby dodały smaku naturalnemu układowi w zbiorniku. Oceńcie sami Zobaczcie a zaczniecie szperać w poszukiwaniu wiedzy na temat tych zbiorników , też to przechodziłem i nie żałuję. A jeżeli ktoś mówi że szkoda kasy to niech pamięta że "pieniądze wydane na hobby to dobrze wydane pieniądze"
Tinker bell
Liczba postów : 188 Dołączył : 25/04/2012 Skąd : Opole
Oceńcie sami Zobaczcie a zaczniecie szperać w poszukiwaniu wiedzy na temat tych zbiorników , też to przechodziłem i nie żałuję. A jeżeli ktoś mówi że szkoda kasy to niech pamięta że "pieniądze wydane na hobby to dobrze wydane pieniądze"
Swieta prawda
Mateusz89
Liczba postów : 731 Dołączył : 12/01/2012 Skąd : Gogolin
Kurde <SZOK> osobiście takie roślinne akwaria robiły na mnie zawsze wielkie wrażenie ale mam chyba za mało cierpliwości, żeby sobie z tym poradzić, te wszystkie nawozy itp czarna magia.
Ale ogólnie pełen szacun da zielonych
Mateusz89
Liczba postów : 731 Dołączył : 12/01/2012 Skąd : Gogolin
No grzebanie przy takim akwarium gdzie woda jest czystsza niż w kranie xD to sama przyjemność a efekt jaki robi w pokoju to druga rzecz, jak rano wstaje , zanim się ogarnę na uczelnię, to wpatruje się w akwa i czasami pociąg mi przez to ucieka. Takie akwa to jest jak z ogrodem albo z działką im bardziej się postarasz na starcie i regularnie raz w tygodniu robisz porządek (podmiana nawozy i czyszczenie szybek) to masz zawsze czysto i ładnie a jak zapuścisz wszystko to traci to urok i wymyka się z pod kontroli.
Tinker bell
Liczba postów : 188 Dołączył : 25/04/2012 Skąd : Opole
Od zeszłego roku działa rosyjski ROALC. Finał konkursu dopiero w sierpniu więc każdy jeszcze zdąży coś wymyślić. A nagrody są jak to u Rosjan znaczne. http://www.aqa.ru/raboti_ROAPLC2011