| Opolskie sklepy akwarystyczne | |
|
+25FanMalTanWi BambusKLB kroni sylwii73 hodowca Zuzanna mulojad2 mgrinch perez_ dzidziol0 Maniek kiszczak kazioo3 dzejson90 lider71 Jacek Mateusz89 Marom w-2 knudson poi876 kuba184 mariusz1985 witek1250 Topielec 29 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
mariusz1985
Liczba postów : 94 Dołączył : 16/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sro 25 Kwi 2012, 16:52 | |
| no no dzieki za info ,bede musial odwiedzic i ocenic sklepik | |
|
| |
Zuzanna
Liczba postów : 26 Dołączył : 29/04/2012 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 13:50 | |
| Coś wam powiem w ramach ciekawostki ( nie żebym była fanką Aqua-Boro ) ale: Cena testów paskowych Tetra 6in1 25 pasków - Aqua-Boro - 42zł - Euro-zoo (Real) - 69zł Z wieloma innymi rzeczami jest podobnie. | |
|
| |
hodowca
Liczba postów : 112 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 14:50 | |
| Witam, co do tej giełdy we Wrocku to ul. Karmelkowa lub Giełdowa to są ulice obok siebie | |
|
| |
Mateusz89
Liczba postów : 731 Dołączył : 12/01/2012 Skąd : Gogolin
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 17:19 | |
| Zuzanna nie kupuj takich testów, są do niczego. Jak już coś koniecznie musisz zmierzyć weź w miarę dobry kropelkowy albo poproś znajomego z takim. | |
|
| |
Zuzanna
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 17:41 | |
| Kupiłam bo mi rybcie zaczęły w moim maleństie padać a w dużym mają się świetnie, nie wiedziałam o co chodzi. Tylko gupiki przetrwały i standartowo kocą się na potęgę. Ich nic nie rusza A testy faktycznie dziwy pokazały , ale ja się na tym za bardzo nie znam. Zaraz się oftopic zrobi. | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 18:31 | |
| Lepszy offtop niż cisza na forum. | |
|
| |
Zuzanna
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sob 05 Maj 2012, 19:00 | |
| To fakt W takim razie przenoszę się do "wody" i zaraz naskrobię o co chodzi | |
|
| |
w-2
Liczba postów : 142 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : niby góry
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Maj 2012, 09:29 | |
| Wracając do tematu - to co mi brakuje w opolskich sklepach to fachowości sprzedawców na pierwszym miejscu - sam nim byłem w akwarystyce i wiem jak można klienta zarazić rozmową tylko trzeba potrafić i znać się na rzeczy, a tutaj w regionie raczej ręce opadają, wiedza na poziomie odróżnienia ryby od królika. Druga sprawa to wygląd sklepów, w większości miast w naszym regionie to tragedia jakby im się czas zatrzymał. Trzecia sprawa i chyba dla mnie zasadnicza (wszystko inne bym przebolał) to mały wybór ryb szczególnie pielęgnicowatych i przeważnie brak możliwości zamówienia bardziej lub mniej wyszukanych gatunków (już nie mówię o zakupie odłowu lub co najmniej F1 bo jak już sprowadzą to jakieś "burki" często za słoną cenę). Namiastką (bo w skali dużych miast i sklepów to tylko namiastka) był niewielki sklep za skrzyżowaniem Reymonta ( W drodze do Solarisa) tam i się tropheus ładny trafił i cyprichromis i frontosa i ciekawa apistograma i pielęgnica SA/CA i sporo kąsaczów ale to już wspomnienie.
pozdrowił w-2 | |
|
| |
Topielec Admin
Liczba postów : 344 Dołączył : 29/11/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Maj 2012, 11:19 | |
| W-2 podpisuję się obiema rękami.
Niestety mimo tak słabo popularnej akwarystyki w naszym regionie sklepy działają, jakby same na siłę starały się pogrążyć.
Aż czasem korci, by samemu coś ruszyć w tym temacie...
Jakiś czas temu szukałem ciekawszych mrożonek po sklepach. W jednym sklepie słysząc nazwy mrożonek, które są łatwo dostępne w innych miastach wybałuszano tylko na mnie oczy. W innym sklepie mówiąc, że szukam czegoś dla koralowców Pan stwierdził, że najlepszym pokarmem dla koralowców będzie... (uwaga uwaga!) ochotka i serce wołowe. Po kolejnym pytaniu okazało się oczywiście, że aktualnie w ofercie ma tylko serce i ochotkę.
Nasze sklepy odwiedzam bardzo rzadko ale za każdym razem jak się przełamię, to później żałuję straconego czasu. | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Maj 2012, 11:25 | |
| Co racja to racja jest gorzej niż źle. - Cytat :
- Namiastką (bo w skali dużych miast i sklepów to tylko namiastka) był niewielki sklep za skrzyżowaniem Reymonta ( W drodze do Solarisa) tam i się tropheus ładny trafił i cyprichromis i frontosa i ciekawa apistograma i pielęgnica SA/CA i sporo kąsaczów ale to już wspomnienie.
Pisałem już gdzieś o tym. W czasach gdy ten sklep kwitł (no oprócz roślin akwariowych, ale i pod tym względem było lepiej niż zwykle) obsługą sklepu zajmował się Maciek. Właściciel mimo wszystko twierdził, że nie ma doradzać a sprzedawać. Teraz z tego co wiem Maciek rozkręca swój sklep internetowo-stacjonarny pod Wrocławiem. | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Maj 2012, 12:17 | |
| - Kod:
-
W czasach gdy ten sklep kwitł (no oprócz roślin akwariowych, ale i pod tym względem było lepiej niż zwykle) obsługą sklepu zajmował się Maciek. Dokładnie o ten czas chodzi. | |
|
| |
sylwii73
Liczba postów : 24 Dołączył : 07/02/2012 Skąd : Kluczbork
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Maj 2012, 14:53 | |
| Witam był to jedyny sklep w Opolu gdzie zakupiłam część swoich pysi szkoda że już go nie ma | |
|
| |
hodowca
Liczba postów : 112 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 18 Maj 2012, 15:19 | |
|
Ostatnio zmieniony przez hodowca dnia Sro 08 Sty 2014, 20:21, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 18 Maj 2012, 18:03 | |
| hmm "pyszczaki" to nic nikomu nie mówi. jakie gatunki konkretnie, mbuna, uthaka? A wiele innych gatunków tzn co? (Jekies pielęgnice amerykańskie?) Dobrze by było zrobić konkretną i całościową listę dla własnego dobra. w-2 | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 18 Maj 2012, 18:12 | |
| Hodowca miło ,że można u Ciebie kupić tyle gatunków ryb, jednak jest dział giełda. Ten temat jest opolskich sklepach. Jeżeli masz taki możesz nam go opisać. Zdjęcia mile widziane. Wiele znanych mi for w ogóle nie pozwala na tak komercyjne ogłoszenia. To póki co nie ma jakichkolwiek sponsorów itp. Duże litery w netykiecie znaczą krzyk. Po co wykrzykiwać nazwy ryb. | |
|
| |
Topielec Admin
Liczba postów : 344 Dołączył : 29/11/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 18 Maj 2012, 20:28 | |
| Muszę poprzeć głosy poprzedników. To, że pozwalamy na naszym forum na giełdę i ogólnie pojętą reklamę firm akwarystycznych w imię popularyzacji akwarystyki w każdej formie w naszym województwie, to jednak zachowajmy porządek na forum. Nie brakuje tu miejsca, gdzie można zaprezentować swoją ofertę, ale na pewno nie o to chodzi w tym temacie. Proszę o przeniesienie postu do działu giełda, w przeciwnym razie po 24 godzinach zostanie usunięty. | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Sro 23 Maj 2012, 15:54 | |
| Witam Wracając do tematu, podsumowaliśmy że nie ma dobrych sklepów w województwie. Jednak można trafić na wzmianki o sklepach blisko naszego województwa. Czy był ktoś w sklepie DISCUS w Raciborzu (dom handlowy Jawor)? Chwalą się tam dużym wyborem ryb 200gatunków. Ja mam tak samo w odległości jak do Opola a zapewne inni mają podobnie więc czemu nie skorzystać jak dobry. Podobnie trochę dalej Aquatech Rybnik (z którym jednak wysyłkowo mam złe wspomnienia).
pozdrawiam w-2 | |
|
| |
kroni
Liczba postów : 191 Dołączył : 28/05/2012 Skąd : węgry
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pon 28 Maj 2012, 08:41 | |
| jeżeli mogę nie polecić sklepu to aqua boro,mają ciekawe ryby ale pleśniawka i inne choroby juz z tamtąd przyniosłem nie raz,więc nie polecam.sklep w opolu na reymonta to jedyny porzadny sklep w opolu i z normalnymi cenami,w realu masówka wepchną ci wszystko.bardzo fajny sklep i super obsługa jest w ozimku w centrum ogrodniczym pracuś.fachowa obsługa i ciekawy wybór ryb i oprzyrządowania .w głogówku jest ciekawy sklep i podobno nowy sklep powstaje na zwmie lub malince-malawi,tanganika.nie wiem czy już otwarty ale warto sprawdzić. | |
|
| |
BambusKLB
Liczba postów : 31 Dołączył : 06/05/2012 Skąd : KLUCZBORK
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Nie 03 Cze 2012, 12:53 | |
| A co się stało z tym sklepem zoologiczny nie daleko opolanina, przy światłach, taki podłużny... wtedy obok był sklep NIKE. Oczywiście chodzi mi o Opole:P | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Nie 03 Cze 2012, 12:56 | |
| - BambusKLB napisał:
- A co się stało z tym sklepem zoologiczny nie daleko opolanina, przy światłach, taki podłużny... wtedy obok był sklep NIKE. Oczywiście chodzi mi o Opole:P
Było o tym stronę wcześniej. Sklep nie istnieje. - Mateusz89 napisał:
- Cytat :
- Namiastką (bo w skali dużych miast i sklepów to tylko namiastka) był niewielki sklep za skrzyżowaniem Reymonta ( W drodze do Solarisa) tam i się tropheus ładny trafił i cyprichromis i frontosa i ciekawa apistograma i pielęgnica SA/CA i sporo kąsaczów ale to już wspomnienie.
Pisałem już gdzieś o tym. W czasach gdy ten sklep kwitł (no oprócz roślin akwariowych, ale i pod tym względem było lepiej niż zwykle) obsługą sklepu zajmował się Maciek. Właściciel mimo wszystko twierdził, że nie ma doradzać a sprzedawać. Teraz z tego co wiem Maciek rozkręca swój sklep internetowo-stacjonarny pod Wrocławiem.
| |
|
| |
FanMalTanWi
Liczba postów : 59 Dołączył : 06/05/2012 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Nie 24 Cze 2012, 09:04 | |
| Jak myślicie czego najbardziej brakuje w Opolskich sklepach zoologicznych ? Niby wszystko w nich jest , a jednak brakuje masę dobrych produktów np Jbl czy Eheim. Moim zdaniem brakuje części do filtrów . | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Nie 24 Cze 2012, 10:29 | |
| Jakieś tam części do filtrów są do dostania (a reszta na zamówienie).
Była wczoraj o tym rozmowa na "zlocie". Tak naprawdę jeżeli się w czymkolwiek choć trochę specjalizujemy większość rzeczy musimy kupować w sieci. Koledze z morskim akwarium zamiast mrożonego planktonu zaproponowano serce wołowe i ochotkę. A ciężko to kupować wysyłkowo. Nie widziałem też nigdzie roślin w żelu, a jeden z ich większych producentów ma siedzibę w Brzegu. Nigdzie w sklepie nie kupimy dobrze wykonanego akwarium z szkła typu Opti-white. | |
|
| |
knudson
Liczba postów : 368 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Czw 10 Sty 2013, 20:05 | |
| Ostatnio dowiedziałem się ciekawych rzeczy. W jednym z opolskich sklepów, chyba najstarszym jeszcze działającym w Opolu, poradzono klientowi, że najlepsza karma dla wszystkich gatunków rybek to serce wołowe (oczywiście oferowane przez sklep) i w sklepie owym wszystkie ryby są tak karmione od lat. W innym sklepie zaś stwierdzono, że jak się ma 40 rybek w 112l to można jeszcze klika wpuścić. Ręce opadają. Cynizm czy ignorancja? | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 11 Sty 2013, 09:15 | |
| Tautaj raczej warto opowiedzieć o konkretnych sklepach a nie w domyśle vo o to chodzi by wiedzieć konkretnie co i gdzie. | |
|
| |
knudson
Liczba postów : 368 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne Pią 11 Sty 2013, 16:02 | |
| Oba były juz opisywane w tym temacie - chodzi o sklepy z Reymonta i Sosnkowskiego. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Opolskie sklepy akwarystyczne | |
| |
|
| |
| Opolskie sklepy akwarystyczne | |
|