| Producenci akwariów - Opolskie | |
|
+15Emil_XXL rudeboy91 chlodnica richelieu Żana walher marek_z_81 w-2 rednex Maniek mgrinch poi876 Mateusz89 lider71 Topielec 19 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
w-2
Liczba postów : 142 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : niby góry
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 09 Maj 2012, 07:24 | |
| Tak, można kupić wszystko w detalu, trzeba się zgłosić do biura tam jest osoba która zajmuje się sprzedażą (akwa, świetlówki, pokrywy, szafki, zestawy). Można robić też zbiorniki na wymiar ale "solą" sporo za wymysł. Przy okazji do obejrzenia w biurze akwarium morskie ok 1000l dobrze zadbane (dwa lata temu było teraz nie wiem na 100% czy jeszcze stoi)
pozdrowił w-2 | |
|
| |
marek_z_81
Liczba postów : 195 Dołączył : 26/02/2012 Skąd : Kędzierzyn-Koźle
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 09 Maj 2012, 09:03 | |
| - Topielec napisał:
- Czy w Diversa bezpośrednio u producenta można zamówić akwarium detalicznie?
Można kupić w detalu, ale w sklepie zoologicznym (mimo narzuconej marży) kupisz taniej. Dowiadywałem się kiedyś o akwa 240l zażyczyli sobie ok. 80zł więcej za samo akwarium + pokrywa. | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 09 Maj 2012, 10:58 | |
| Właśnie tak jest jak o czym wcześniej wspomniałem...drożyzna i bez rewelacji jakiś, lepiej poszukać w sieci lub sklepach. Generalnie odradzam tam zakupy, kiedyś kupowałem tam jedynie świetlówki leuci w dobrych cenach ale zmienili firmę na jakieś dziadostwo a ceny zostały lub wzrosły. | |
|
| |
marek_z_81
Liczba postów : 195 Dołączył : 26/02/2012 Skąd : Kędzierzyn-Koźle
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 09 Maj 2012, 11:19 | |
| Chyba zostałem źle zrozumiany - nie mówię, że diversa do d... wręcz przeciwnie, twierdze, że te same akwarium czy inne produkty zakupione przez sklep w Divers'ie są na sklepie tańsze aniżeli u samego producenta. | |
|
| |
walher
Liczba postów : 61 Dołączył : 23/05/2012 Skąd : Kędzierzyn - Koźle
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 23 Maj 2012, 09:47 | |
| Ja kierując się kasą zamówiłem akwarium 130x40x50 w firmie akwalux w Katowicach (są na allegro) - dowieźli za 50 zł - cena za akwarium to 250 zł - ma kilka drobnych niedoróbek ale za taką cenę myślę że nie kupię nic takich wymiarów za te pieniądze. | |
|
| |
Żana
Liczba postów : 16 Dołączył : 10/05/2013
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Pią 10 Maj 2013, 11:36 | |
| Jeżeli chcecie akwarium to mogę wam wykonać na dowolny wymiar. Fakt że w firmie nie zobaczycie za wiele bo tam koncentrują się głownie na klientach hurtowych. Jeżeli potrzebujecie coś na szybko to zapraszam do mojego sklepu na ul. Sosnkowskiego 4a (koło ronda Regana). Stoi tam żywy dowód jakości- największe akwarium ma 10 lat i nic mu nie dolega | |
|
| |
Mateusz89
Liczba postów : 731 Dołączył : 12/01/2012 Skąd : Gogolin
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Pią 10 Maj 2013, 18:05 | |
| - Żana napisał:
- Jeżeli chcecie akwarium to mogę wam wykonać na dowolny wymiar. Fakt że w firmie nie zobaczycie za wiele bo tam koncentrują się głownie na klientach hurtowych. Jeżeli potrzebujecie coś na szybko to zapraszam do mojego sklepu na ul. Sosnkowskiego 4a (koło ronda Regana). Stoi tam żywy dowód jakości- największe akwarium ma 10 lat i nic mu nie dolega
Ile lat trwałości deklaruje wasz producent kleju? Z tego co pamiętam to kilkanaście lat, powoli myślcie o rozklejeniu i ponownym sklejeniu. Jak dla mnie to dowód trwałości. Jest jeszcze wygląd, chętnie zobaczyłbym przykład ładnie sklejonego przez was akwarium metodą bezwałkową, z dobrze wypolerowanymi krawędziami, przeźroczystym silikonem, najlepiej ze szkła typu Opti-white. Pozdrawiam. | |
|
| |
richelieu
Liczba postów : 71 Dołączył : 16/04/2012 Skąd : Dolnyśląsk
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sob 11 Maj 2013, 10:06 | |
| - Mateusz89 napisał:
Jak dla mnie to dowód trwałości. Jest jeszcze wygląd, chętnie zobaczyłbym przykład ładnie sklejonego przez was akwarium metodą bezwałkową, z dobrze wypolerowanymi krawędziami, przeźroczystym silikonem, najlepiej ze szkła typu Opti-white.
Pozdrawiam. Niezłe wymagania Mateusz Ale w sumie racja. Kiedyś rzemieślnik, żeby należeć do cechu musiał zaprezentować swój majstersztyk. Także wyzwanie zostało rzucone! | |
|
| |
Żana
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Nie 12 Maj 2013, 21:34 | |
| Mateusz 89 - Miałam ostatnio na stanie akwarium z opti white dokładnie to poszło na nano akwarium. Powiem szczerze, że do póki nie zaleje się je wodą nie ma tego efektu. Niedługo będę miała na sklepie taki zbiorniczek 220 długości z przednią szybą opti white (życzenie klienta), także jak będziesz miał czas i zdążysz przed odebraniem zamówienia to zapraszam na oględziny | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Nie 12 Maj 2013, 21:46 | |
| Żana widziałem już kilka opti i właśnie przed zalaniem wygląda najlepiej na przykład tak: To niewielkie szkiełko, ale sklejone jak trzeba. | |
|
| |
Żana
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Nie 12 Maj 2013, 21:48 | |
| Oki nie ma problemu. 60-tkę miałam w zeszłym tygodniu. Będzie następne to prześlę tutaj foto. | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Nie 12 Maj 2013, 21:50 | |
| | |
|
| |
chlodnica
Liczba postów : 76 Dołączył : 17/02/2012 Skąd : Opole
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 14 Maj 2013, 06:37 | |
| posiadam z Aquaboro baniak z opti.Dobra robota.Nie mam żadnych uwag co do wykonania. | |
|
| |
chlodnica
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Pon 24 Cze 2013, 19:33 | |
| Wykonany następny wg indywidualnego zamówienia baniak w AquaBoro,długość 220cm(front opti).wykonanie bez najmniejszych zastrzeżeń,realizacja zamówienia 2 tygodnie przed terminem(musiał u nich leżakować na magazynie ),dowóz gratis.POLECAM. | |
|
| |
Mateusz89
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Pon 24 Cze 2013, 23:05 | |
| Czekam ma zdjęcia z zakładania. Co będziesz hodował w zbiorniku? Jakie są pozostałe wymiary? | |
|
| |
chlodnica
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 25 Cze 2013, 06:07 | |
| Zbiornik zamawiałem dla znajomego,wymiar 220x50x55,(szkoda że nie szerszy)... A biotop?Wiadomo...MALAWI !!!! Czy wrzuci fotki ?Nie mam pojęcia...Nie ma w chacie netu !!! | |
|
| |
Żana
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 25 Cze 2013, 17:10 | |
| Oczywiście dla Chlodnicy w takie upały nawet punktualnie na godzinę dostarczyłam ;p ... Polecam się na przyszłość | |
|
| |
chlodnica
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 25 Cze 2013, 17:37 | |
| Żana nie ma sprawy,jeszcze raz dzięki i pozdro... | |
|
| |
rudeboy91
Liczba postów : 14 Dołączył : 27/05/2014
| Temat: DIVERSA Z PRUDNIKA NAJWIĘKSZA TANDETA Wto 27 Maj 2014, 12:54 | |
| Witajcie jestem Z Nysy i po spytaniu znajomych o firmy w opolskim podpowiedzieli ze w Prudniku jest Diversa . Zamówiłem tam szafkę i aluminiową pokrywę na akwarium. Cena 1100 zł 120x50x50 i to kupowane przez sklep znajomego bo Diversa nie sprzedaje niczego prywatnym osobą tylko sklepom nawet jak do nich pojedziesz to pocałujesz klamkę. tak słyszałem od paru innych znajomych to już skłania do myślenia że firma jest podejrzana. Mimo Że czekałem 1 miesiąc otrzymałem szafkę . To co zobaczyłem po prostu mnie zwaliło z nóg porysowana odrapana listwy maskujące z boblami powietrza każdy element miał jakiś defekt reklamacja dłużyła się kolejny miech i zostałem z tandetą przypomina chińszczyznę wszystkie złączki rączki to tandetny NIEDOMALOWANY plastik albo malowany pod wiatr przez pracownika z 5 promilami w okablowaniu od razu odmówiłem akwarium z tej badziewnej firmy zamówiłem w Niemodlinie zobaczymy NIE POLACEM DIVERSY NIE NATNIJCIE SIĘ TAK JAK JA. | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 27 Maj 2014, 13:23 | |
| Firma działa normalnie ale niejeden tam nadęty kierownik czy właścieciel i mogą rzeczywiście olewać klienta indywidualnego bo opychają wszystko za granicę. Do tego drożyzna. Niemodlin polecam ze względu na ceny i prostotę którą lubię, dlatego też tam kupuję. Jednak czesto dają ciała z pomysłem np. nie w tym miescu dziury na węże lub zbyt szerokie listwy wzmacniające co powoduje sporo trudności w eksploatacji. | |
|
| |
lider71
Liczba postów : 39 Dołączył : 14/01/2012 Skąd : Pakosławice,Nysa
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Wto 27 Maj 2014, 15:56 | |
| @rudeboy91. Daj jakies zdjęcia szafki. Zdziwiony jestem tym co piszesz bo ja tez mam 2 akwaria z Prudnika. Kupiłem je bezpośrednio w Diversie i nie było z tym żadnych problemów,powiem więcej potraktowany byłem jak bym miał zostawic z 10 tys albo wiecej. Naprawde pełna kultura i profesionalizm. Nie wiem jak szafki bo nie kupowałem u nich.Akwaria naprawde świetnie wykonane.Jedyne z czym się zgodze to to że tanie nie są, no ale wykonanie rekompensuje cenę. Pozdro | |
|
| |
rudeboy91
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 28 Maj 2014, 06:10 | |
| No wodzisz a ja kupiłem szafkę i widziałem ich profesjonalizm dlatego z akwarium rezygnowałem i zamówiłem w Niemodlinie w Prudniku 300 litrów 120 X50 X50 8mm szkło flot wycenili mi 500zł w Niemodlinie AquaBoro Optiwhit PRZEDNIA SZYBA i Boki tył i dno folt 435 zł. | |
|
| |
Emil_XXL
Liczba postów : 177 Dołączył : 07/08/2012 Skąd : Kędzierzyn-Koźle
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 28 Maj 2014, 12:07 | |
| Bardzo przydatny temat bo sam planuje zmiane akwarium 375l FL na 450l 4x OW dno FL ciekawe ile mnie skasują za tą przyjemność | |
|
| |
rudeboy91
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Sro 28 Maj 2014, 13:10 | |
| | |
|
| |
w-2
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie Czw 29 Maj 2014, 08:15 | |
| W sumie w Diversie (a trochę szkieł widziałem) nie zauwazyłem fuszerki szczególnie jeśli chodzi o wykonanie zbiorników ale ceny przeważnie powalają. W Aquaboro jeśli zamawiałbym kolejny raz to zaznaczył bym pewne sprawy techniczne które mają być wykonane należycie (które źle wykonali wcześniej). Mimo wszystko aquaboro polecam bardziej niż Diversę chociaż tą mam pod nosem. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Producenci akwariów - Opolskie | |
| |
|
| |
| Producenci akwariów - Opolskie | |
|