Akwarystyczne Opole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum zrzeszające posiadaczy akwariów z nieco zaniedbanego pod względem tego hobby województwa opolskiego. Czas to zmienić!

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!

Go down 
+57
przemo80
daar
maciolo
Adamos
ogorass
werkaa
monk1990
gettinhigh
RMAx
tadeoo2
HOLSON
janusz_sob
krzysiek1987
andy09
Lukasz-odkrywca01
Olafek
jonioslaw
manta2
Lizur97
Jelko
richelieu
Zuzanna
akwarysta77
MariannaKa
wkamil17
manach
kawa_piotr
jao
gerec
tores
marek_z_81
xxxKASIEKxxx
miro1983
Adriana111
PanKracy
sylwii73
sepher
Zimna Zośka
chlodnica
offtopic
aarset
trofek
mgrinch
kazioo3
kiszczak
Rafal97
dzejson90
lider71
Mateusz89
Jacek
knudson
perez_
poi876
mariusz1985
witek1250
kuba184
Topielec
61 posters
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorWiadomość
Topielec
Admin
Topielec

Male Liczba postów : 344

Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! Empty
PisanieTemat: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPon 05 Gru 2011, 12:24

Jestem Adam i mieszkam w Opolu.
Jestem lub byłem aktywny na wielu akwarystycznych forach pod nickiem Topielec.
Obecnie główny projekt na którym się skupiam to forum poświęcone pielęgnicom - Cichlidae.pl (zapraszam Wink ).
Jeśli chodzi o akwarystykę, to jestem fanem wszelkich odłamów - od akwariów roślinnych po biotopy skaliste i akwaria morskie. Na tę chwilę opiekuję się jednym akwarium z afrykańskimi pielęgnicami i małym akwarium morskim.

Forum na którym się właśnie znajdujesz stworzyłem, by nieco ożywić nasze województwo pod kątem akwarystyki, bo mam wrażenie, że niestety obecnie jest najmniej zaangażowanym w akwarystykę regionem Polski.

Ale wszystko przed nami Smile

Ostatnio zmieniony przez Topielec dnia Pią 16 Gru 2011, 12:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
kuba184

Male Liczba postów : 30

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyNie 11 Gru 2011, 17:54

Witam. Dokładnie zgadzam się z Tobą. Nasze województwo jakby się nie interesowało akwarystyką w internecie, a na pewno jest nas dużo w naszym regionie.
Fajnie by było aby te forum było bardziej rozwinięte. Aby wszyscy akwaryści z opolszczyzny wymieniali się swoimi galeriami akwariów, poglądami na różne tematy związane z akwarystyką a także aby nowi akwaryści mogli znaleźć u nich pomocną dłoń.

Powrót do góry Go down
Topielec
Admin
Topielec

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPon 12 Gru 2011, 07:24

Hej,
Jestem w szoku, że tak szybko ktoś tu trafił Smile
Ale widzę, że wyszukiwarka google już nas chyba polubiła, mimo, że forum założone zostało kilka dni temu.
Napisz coś o sobie!
Powrót do góry Go down
kuba184

PisanieTemat: czesc   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyCzw 15 Gru 2011, 12:46

Cześć.
Mam na imię Kuba i pochodze z Niemodlina.
Na te forum wpadłem przez przypadek, wpisując forum akwarystyczne Opole i znalazłem te oto forum.
Szczerze powiem, długo czekałem na takie forum z naszego regionu i w końcu się ktoś tego podjął.

Treraz coś z akwarystyki.
Swoją przygodę z akwarystyką zacząłem od 9 roku życia i do dnia dzisiejszego nadal mnie to cieszy jakbym miał te 9 lat :-).
Interesuje się rybami wyłacznie wód słodkowodnych. Posiadam w domu 2 akwaria 160 oraz 54 litry. Aktualnie w użyciu jest tylko te mniejsze a te większe zamierzam uruchomić już niedługo.
Powrót do góry Go down
Topielec
Admin
Topielec

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 09:17

Masz już jakieś konkretne plany co do tego większego akwarium? Roślinne? A może jakieś pielęgnice?Smile
Powrót do góry Go down
kuba184

PisanieTemat: akwa   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 09:42

jeszcze do końca nie jestem pewny co tam bedzie wczoraj zalalem je dopiero . Musze sie zastanowic nad jakas obsada .
Powrót do góry Go down
Topielec
Admin
Topielec

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 10:02

Rozumiem, choć ja już na Twoim miejscu miałbym 150 pomysłów Smile Postawiłem moim rodzicom podobne akwa, w którym obecnie pływają gębacze z afrykańskiego jeziora Edwarda. Jestem trochę takim biotopowym purystą Wink
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

Male Liczba postów : 50

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 17:27

Przemek mieszkam w Drogoszowie
Interesuja mnie zbrojniki i krrewetki
Powrót do góry Go down
Topielec
Admin
Topielec

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 18:27

Witam na forum Smile
Powrót do góry Go down
mariusz1985

Male Liczba postów : 94

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 19:20

witam w koncu ktoś stworzył forum opolskie cheers
Mariusz mieszkam w opolu, w domu mam 3 akwaria:
72 l -narybek black molly ok.25szt+ 6 kirysków (4pstre,2 panda)
20l-krewetki
190l-żółwie czerwonolice + 6 szt. dorosłych molinezje black molly

ogólnie krewetki i molinezje hoduje by mieć pokarm dla żółwi,
ale w wakacje 2012 roku (jak dostane urlop 2-3 tyg.) zamierzam zakupić akwa 200-240 l
i zlikwidowac te dwa małe...i rozpocząć hodowle skalarów+na strefe przydenną wpuścić stado obecnych kirysków
pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez mariusz1985 dnia Pią 16 Gru 2011, 20:34, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Topielec
Admin
Topielec

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 19:21

Witam Smile

Pochwalcie się co tam macie u siebie Smile
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 20:34

u mnie mam w 54l black molly oraz zbrojnika w 37l krewetki red chery a w 200lskalary i 4zbrojniki i 6malutkich zbroinikow wlasna hodowla Smile
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 20:42

Tak pozatym mam 16 lat ucze sie w szkole zawodowej Smile akwarystyka zajmuje sie od okolo 6 lat Wink o tym forum dowiedziałem sie z portalu opole24. Mam Propozycje moze wymienimy sie numerami gg moje to 11215238
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 21:00

Musimy Jakoś rozpowszechniac to forum niech kazdy zalogowany doda linka na nk,fb,fotke,twitera itp moze znajda sie nowi użytkownicy:)
Powrót do góry Go down
mariusz1985

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 21:05

hehe niemam ani nk,ani,fejsa,ani całej tej reszty co wymieniłeś.....
Powrót do góry Go down
mariusz1985

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 21:14

forum wykminiłęm też na 24opole Wink
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyPią 16 Gru 2011, 21:17

Smile Nie kazdy to lubi Smile
Powrót do góry Go down
kuba184

PisanieTemat: ;)   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 00:27

No witamy witamy Smile
W końcu jakieś życie Very Happy
Powrót do góry Go down
poi876

poi876

Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 12:28

Witam wszystkich zapalonych akwarystów ; ))
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 12:56

cześć poi mamy nadzieje że aktywnie będziesz uczestniczył w forum Wink
Powrót do góry Go down
poi876

poi876

Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 13:49

Będziemy się starać : ))
Powrót do góry Go down
mariusz1985

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 14:01

witam wszystkich niewitanych Very Happy
Powrót do góry Go down
perez_

perez_

Male Liczba postów : 101

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptySob 17 Gru 2011, 22:37

witam
Powrót do góry Go down
knudson

knudson

Male Liczba postów : 368

PisanieTemat: cześć   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyNie 18 Gru 2011, 11:54

Pochodzę z Opola i tu mieszkam. Wirus akwarystyczny złapał mnie gdy byłem dziecięciem. Po latach suchych ujawnił się jakieś 10 lat temu, było 200 l z brzankami, potem wyjazd za granicę i 6 lat suchych. Obecne 240 l postawione rok temu zajmują brzanki sumatrzańskie, odeskie i pięciopręgie na spółę z kosiarkami i kiryśnikami. Ze względu na pracę i brak czasu nie decyduję się na bardziej ambitne projekty, choć parę pomysłów by się znalazło. Na razie chodzi mi po głowie i powoli dojrzewa pomysł na biotopowe 240 l z mniejszymi bocjami i może jakieś małe krewetkarium.
Powrót do góry Go down
witek1250

witek1250

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! EmptyNie 18 Gru 2011, 14:02

Witam niewitanych:)
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!   Przywitaj się i napisz parę słów o sobie! Empty

Powrót do góry Go down

Przywitaj się i napisz parę słów o sobie!
Powrót do góry 
Strona 1 z 9Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» O filtracji słów kilka.
» Pokarm Naturefood Supreme Doktor - kilka słów
» kupie parę skalarów
» ODDAM żwirek ok. 5kg i pare roślinek
» [OPOLE- Metalchem] oddam za pokarm dobraną parę pielęgnic Eliota

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Akwarystyczne Opole :: Powitalnia-
Skocz do: