| betta splendens crowntail "mustard gas" | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
apri cort
Liczba postów : 210 Dołączył : 20/02/2013
| Temat: betta splendens crowntail "mustard gas" Pią 22 Lut 2013, 18:34 | |
| Niby to tylko bojownik, nic nadzwyczajnego, no ale spójrzcie, jaka perełka mi się trafiła! Uwielbiana przeze mnie i nie tak często spotykana odmiana "mustard gas", tak przynajmniej je nazywano kilka lat temu url=http://naforum.zapodaj.net/cb18c580778c.jpg.html] [/url] | |
|
| |
knudson
Liczba postów : 368 Dołączył : 18/12/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Pią 22 Lut 2013, 19:02 | |
| | |
|
| |
mgrinch
Liczba postów : 246 Dołączył : 11/02/2012 Skąd : Chróścice
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Pią 22 Lut 2013, 19:44 | |
| fajny | |
|
| |
apri cort
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Pią 22 Lut 2013, 21:46 | |
| No nie?? Chłopak bardzo ochoczo pozuje, więc jutro mu jeszcze popstrykam jakieś fajne fotki. W drugim ujęciu to trochę widać, ma taki turkusowy połysk na grzbiecie i płetwie grzbietowej, no cud, miód i orzeszki normalnie | |
|
| |
richelieu
Liczba postów : 71 Dołączył : 16/04/2012 Skąd : Dolnyśląsk
| |
| |
apri cort
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Sob 23 Lut 2013, 10:07 | |
| No przyznam, że w tym oświetleniu wyglądają na barwy narodowe, ale... francuskie Crowntaile to chyba teraz najpopularniejsze bojki. Może zróbmy z tego temat zbiorczy "Pokaż swojego bojownika " Żeby tylko panowie tego źle nie zrozumieli... | |
|
| |
HOLSON
Liczba postów : 114 Dołączył : 07/03/2012 Skąd : Kluczbork
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Sob 23 Lut 2013, 13:52 | |
| powiem szczerze, że nie przepadam za bojownikami ale ten jest cudny <SZOK> | |
|
| |
apri cort
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Sob 23 Lut 2013, 13:56 | |
| Jak dla mnie to nie ma akwarystyki bez bojka. Zawsze mam chociaż jednego w którymś ze zbiorników. No a ten jest wyjątkowo udany, to trzecia musztardówka, jaką udało mi się upolować w ciągu ostatnich 10l. | |
|
| |
richelieu
Liczba postów : 71 Dołączył : 16/04/2012 Skąd : Dolnyśląsk
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Sob 23 Lut 2013, 15:13 | |
| - apri cort napisał:
- No przyznam, że w tym oświetleniu wyglądają na barwy narodowe, ale... francuskie Crowntaile to chyba teraz najpopularniejsze bojki. Może zróbmy z tego temat zbiorczy "Pokaż swojego bojownika " Żeby tylko panowie tego źle nie zrozumieli...
To efekt Groluxa Ale to dla roślin, a nie bojownika. - apri cort napisał:
- Jak dla mnie to nie ma akwarystyki bez bojka. Zawsze mam chociaż jednego w którymś ze zbiorników. No a ten jest wyjątkowo udany, to trzecia musztardówka, jaką udało mi się upolować w ciągu ostatnich 10l.
Zgadzam się, poza tym Bojownik to jedna z niewielu ryb, która łatwo wchodzi w interakcje z właścicielem. I wtedy z takiej rybki jest tyle radości, co z posiadania psa ( no może troszkę popłynąłem ). No i cieszy fakt, że ratuje się ją od kiepskiego żywota w kubeczku, albo kuli... chociaż ta spirala się nakręca, bo sprzedaż rośnie. | |
|
| |
apri cort
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" Sob 23 Lut 2013, 17:23 | |
| Ale świadomość chyba też rośnie, coraz częściej w sklepach zoo nie ma kul. Ale z drugiej strony to nie problem kupić szkło gdzie indziej... Bojki zawsze będą dla mnie nr 1, bo trzeba naprawdę się naszukać, żeby znaleźć ładniejsze ryby, chyba tylko wśród morszczyzny. Jednak piękno bojowników jest nachalne, może nawet tanie, dlatego można je kochać, albo nie cierpieć. Ja tam je kocham, forever | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas" | |
| |
|
| |
| betta splendens crowntail "mustard gas" | |
|