Akwarystyczne Opole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum zrzeszające posiadaczy akwariów z nieco zaniedbanego pod względem tego hobby województwa opolskiego. Czas to zmienić!

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

betta splendens crowntail "mustard gas"

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
apri cort

Liczba postów : 210

betta splendens crowntail "mustard gas" Empty
PisanieTemat: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptyPią 22 Lut 2013, 18:34

Niby to tylko bojownik, nic nadzwyczajnego, no ale spójrzcie, jaka perełka mi się trafiła! Uwielbiana przeze mnie i nie tak często spotykana odmiana "mustard gas", tak przynajmniej je nazywano kilka lat temu url=http://naforum.zapodaj.net/cb18c580778c.jpg.html]betta splendens crowntail "mustard gas" Cb18c580778c[/url] betta splendens crowntail "mustard gas" 9e503d288912
Powrót do góry Go down
knudson

knudson

Male Liczba postów : 368

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptyPią 22 Lut 2013, 19:02

Oh mama!
Powrót do góry Go down
mgrinch

mgrinch

Liczba postów : 246

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptyPią 22 Lut 2013, 19:44

fajny Smile
Powrót do góry Go down
apri cort

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptyPią 22 Lut 2013, 21:46

No nie?? Chłopak bardzo ochoczo pozuje, więc jutro mu jeszcze popstrykam jakieś fajne fotki. W drugim ujęciu to trochę widać, ma taki turkusowy połysk na grzbiecie i płetwie grzbietowej, no cud, miód i orzeszki normalnie Wink
Powrót do góry Go down
richelieu

richelieu

Male Liczba postów : 71

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptyPią 22 Lut 2013, 22:52

To ja swojego bojownika też wepchnę na salony Very Happy
i na jego obronę dodam, że barwy ma narodowe Smile

betta splendens crowntail "mustard gas" Rysiom
Powrót do góry Go down
apri cort

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptySob 23 Lut 2013, 10:07

No przyznam, że w tym oświetleniu wyglądają na barwy narodowe, ale... francuskie Wink Crowntaile to chyba teraz najpopularniejsze bojki. Może zróbmy z tego temat zbiorczy "Pokaż swojego bojownika Wink" Żeby tylko panowie tego źle nie zrozumieli... Wink
Powrót do góry Go down
HOLSON

HOLSON

Male Liczba postów : 114

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptySob 23 Lut 2013, 13:52

powiem szczerze, że nie przepadam za bojownikami ale ten jest cudny <SZOK> Smile
Powrót do góry Go down
apri cort

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptySob 23 Lut 2013, 13:56

Jak dla mnie to nie ma akwarystyki bez bojka. Zawsze mam chociaż jednego w którymś ze zbiorników. No a ten jest wyjątkowo udany, to trzecia musztardówka, jaką udało mi się upolować w ciągu ostatnich 10l.
Powrót do góry Go down
richelieu

richelieu

Male Liczba postów : 71

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptySob 23 Lut 2013, 15:13

apri cort napisał:
No przyznam, że w tym oświetleniu wyglądają na barwy narodowe, ale... francuskie Wink Crowntaile to chyba teraz najpopularniejsze bojki. Może zróbmy z tego temat zbiorczy "Pokaż swojego bojownika Wink" Żeby tylko panowie tego źle nie zrozumieli... Wink

To efekt Groluxa Smile Ale to dla roślin, a nie bojownika.

apri cort napisał:
Jak dla mnie to nie ma akwarystyki bez bojka. Zawsze mam chociaż jednego w którymś ze zbiorników. No a ten jest wyjątkowo udany, to trzecia musztardówka, jaką udało mi się upolować w ciągu ostatnich 10l.

Zgadzam się, poza tym Bojownik to jedna z niewielu ryb, która łatwo wchodzi w interakcje z właścicielem. I wtedy z takiej rybki jest tyle radości, co z posiadania psa ( no może troszkę popłynąłem Razz). No i cieszy fakt, że ratuje się ją od kiepskiego żywota w kubeczku, albo kuli... chociaż ta spirala się nakręca, bo sprzedaż rośnie.
Powrót do góry Go down
apri cort

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" EmptySob 23 Lut 2013, 17:23

Ale świadomość chyba też rośnie, coraz częściej w sklepach zoo nie ma kul. Ale z drugiej strony to nie problem kupić szkło gdzie indziej... Bojki zawsze będą dla mnie nr 1, bo trzeba naprawdę się naszukać, żeby znaleźć ładniejsze ryby, chyba tylko wśród morszczyzny. Jednak piękno bojowników jest nachalne, może nawet tanie, dlatego można je kochać, albo nie cierpieć. Ja tam je kocham, forever Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: betta splendens crowntail "mustard gas"   betta splendens crowntail "mustard gas" Empty

Powrót do góry Go down

betta splendens crowntail "mustard gas"
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Akwarystyczne Opole :: Prezentacje ryb i innych mieszkańców naszych akwariów-
Skocz do: