Akwarystyczne Opole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum zrzeszające posiadaczy akwariów z nieco zaniedbanego pod względem tego hobby województwa opolskiego. Czas to zmienić!

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

problem z roslinami

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Krzysiek86

Liczba postów : 14

problem z roslinami Empty
PisanieTemat: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyPon 14 Sty 2013, 18:30

witam
akwarium posiadam od dawna juz pare lat w sumie, ale teraz od pol roku mam problem z roslinami. Kazda ktora kupie gnije powoli mimo ze dodaje nawozy. w sumie sprawdzilem juz ze 4 preparaty ktorego troche kaski kosztowaly. ph mam w normie. twardosc nawet sprawdzalem i jest ok a rosliny dalej gnija powoli dzis mi zgnila najstarsza roslina jaka mialem. swiatlo pale 2 godziny.
Moeze ktos cos doradzi??
Powrót do góry Go down
kroni

kroni

Liczba postów : 191

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyPon 14 Sty 2013, 22:40

na pewno brak światła jest przyczyną.światło powinno się palić 12 godzin nie dwie.
Powrót do góry Go down
Krzysiek86

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyWto 15 Sty 2013, 12:56

w jednym sklepie koles doradzil zeby swiatlo palic 2 h ze to niby wystarczy
Powrót do góry Go down
marek_z_81

marek_z_81

Male Liczba postów : 195

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyWto 15 Sty 2013, 14:05

Moja rada: Omijaj ten sklep szerokim łukiem i nie wierz we wszystko co mówią w sklepie zoologicznym.
10-12godz.
Powrót do góry Go down
Krzysiek86

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyWto 15 Sty 2013, 18:03

bylem dzis w sklepie i juz wszytko wiem Smile)
Powrót do góry Go down
kroni

kroni

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyWto 15 Sty 2013, 22:02

na pewno nie,nie raz jeszcze zapytasz,hehehehe.pozdro
Powrót do góry Go down
marek_z_81

marek_z_81

Male Liczba postów : 195

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptySro 16 Sty 2013, 06:35

Jak byłeś w sklepie po radę to pewnie nic nie wiesz a tylko wcisnęli Ci jakieś nawozy żeby zarobić na tobie. Mam rację? Co kupiłeś?
Powrót do góry Go down
Krzysiek86

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptySro 16 Sty 2013, 14:29

a wlasnie nie bylem w poraz kolejny juz wtym sklepie na puzaka i sprzedawca bardzo dobrze doradzil no i za 2 tygodnie postapie tak jak powiedzial zmiana podloza musze lampy dorzucic i wymienic aj szkoda gadac jak sie okazaly podstawowe bledy, karygodne. tak to jest w kazdym sklepie inaczej doardzaja a czlowiek potem glupieje teraz napewno sklepu nie zmienie do jednego bede chodzil:))
Powrót do góry Go down
kroni

kroni

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyCzw 17 Sty 2013, 08:23

i dlatego właśnie są fora żeby nie dawać się nabić w butelkę.ale nie martw się,90% doświadczonych akwarystów też miało wtopy na początku choć teraz się mogą wyprzeć.tak to już jest.powodzenia ci życzę.
Powrót do góry Go down
stówa

stówa

Liczba postów : 85

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyPią 18 Sty 2013, 12:58

Podaj parametry dokładne akwarium , wymiary, i ile wat masz światło? Ale na pewno te dwie godziny to za mało żeby wszystko było w porządku z roślinami. Ja sam świecę minimum te 10, 12 h. Po za tym samo światło ci nie wystarczy.
Powrót do góry Go down
Krzysiek86

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami EmptyPią 18 Sty 2013, 14:24

juz sparwe rozwiazelm bylem w sklepie na puzaka i doprowadze te akwarium do ladu:)
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: problem z roslinami   problem z roslinami Empty

Powrót do góry Go down

problem z roslinami
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Akwarystyczne Opole :: Rośliny w akwarium - nawożenie, substraty, glony, itd.-
Skocz do: