offtopic
Liczba postów : 100 Dołączył : 16/02/2012 Skąd : Bardowick
| Temat: Oczyszczacz powierzchni wody do Juwel BioFlow Sro 25 Kwi 2012, 19:55 | |
| Witam, jako że na powierzchni wody ciągle robiła mi się "zupa", postanowiłem coś z tym zrobić. Oto efekt mojej pracy: Powstało z zużytego dużego opakowania po TicTac-ach Dodam że boczne wloty filtra są zakryte, część wody jest zasysana z powierzchni, częśc przez szczeline pomiędzy pudełkiem a filtrem. Mocowanie jest banalne, nacięte dwa paski i zagięte w szczeliny filtra, na drugim zdjęciu dobrze to widać z prawej strony. Pozdrowienia Jurek EDIT: Po tym jak jeden zwinnik wcisnal sie pomiedzy skimmer a filtr, usunalem go, podejrzewam ze czerwony kolor ma na nie jakis wplyw. Teraz zachowuja sie spokojniej jak go nie ma, jak kupie tictaki z biala obudowa to znowu je zaloze
Ostatnio zmieniony przez offtopic dnia Pią 27 Kwi 2012, 20:03, w całości zmieniany 1 raz | |
|
Topielec Admin
Liczba postów : 344 Dołączył : 29/11/2011 Skąd : Opole
| Temat: Re: Oczyszczacz powierzchni wody do Juwel BioFlow Czw 26 Kwi 2012, 07:41 | |
| Trzeba sobie umieć radzić Czy zakrycie bocznych wlotów nie stłumiło mocno przepływu? Kożuch bakteryjny to straszne dziadostwo. Mam nadzieję, że rozwiązanie się sprawdzi. | |
|
offtopic
Liczba postów : 100 Dołączył : 16/02/2012 Skąd : Bardowick
| Temat: Re: Oczyszczacz powierzchni wody do Juwel BioFlow Czw 26 Kwi 2012, 07:44 | |
| Nie stlumilo, Filtr jest doklejony do szyby tylko na paru punktach silikonem akwarystycznym, zostaje taka mala szczelina przez ktora tez dostaje sie woda do filtra. Poza tym jakby sie gerzebyk calkiem zapchal to pompa i tak nie bedzie chodzic na sucho bo potrafi sobie bokiem zaciagnac wode | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Oczyszczacz powierzchni wody do Juwel BioFlow | |
| |
|