Akwarystyczne Opole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum zrzeszające posiadaczy akwariów z nieco zaniedbanego pod względem tego hobby województwa opolskiego. Czas to zmienić!

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
richelieu

richelieu

Male Liczba postów : 71

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para Empty
PisanieTemat: Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para   Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para EmptyPon 23 Kwi 2012, 16:39

W odpowiedzi na prośbę Topielca Smile zrobiłem nowy temat - w chyba odpowiednim dziale.

Problem jest taki:

Posiadam parkę Ramirezów jednak, chyba się nie dobrali. Próbowałem podrzucić jeszcze jedna samiczkę, żeby sobie chłopak wybrał (mimo iż nowa samiczka była śliczna i ładnie wybarwiona - mi się podobała)i wybrał, ale tą samiczkę z która już był, a całą swoją agresję przelał na "nową" w akwarium. Po tej akcji nowa ramirezka powędrowała do zbiornika znajomego, a samiec ze swoją "starą" żył w zgodzie i pływali sobie razem. Jednak jak to w życiu bywa jednej nocy (po ok. tygodniu) wszystko się zmieniło. Widziałem przy zgaszonym świetle jak chłopak zalecał się do samiczki trącając ją co jakiś czas pyszczkiem, ta nie odpływała, stroszyła się.
Następnego dnia wróciło wszystko do normy - czyli ganianie / uciekanie. On bawi się w najlepsze, ona się przed nim chowa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Chciałem zamknąć temat, gdyż Ramirezki zrobiły mi niespodziankę, gdy wróciłem z majówki - ZOSTAŁEM WUJKIEM Very Happy
Zapewne ikra się nie rozwinie, bo złożona została niespodzianie w akwarium ogólnym, ale liczy się fakt, że są w JEDNYM zgodni Very Happy
Ach ten rybi świat, taki sam pogmatwany jak ludzki Smile

A oto samiec alfa:

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para 89917870

A to samiczka:

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para Onai

Powrót do góry Go down
andy09

Male Liczba postów : 49

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para Empty
PisanieTemat: Re: Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para   Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para EmptySro 30 Paź 2013, 20:55

Kwestia odpowiedniej wody, to podstawa a później to odpowiedni pokarm.

Pozdrawiam

www.innesa.jasky.pl

.
Powrót do góry Go down

Pielęgniczka Ramireza - niedobrana para
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Akwarystyczne Opole :: Ryby-
Skocz do: